Orthomole...wat ?

Vermoeidheid, spastische darm, uitblijvende menstruaties, ontstekingen; allemaal seintjes van ons lichaam. Sommige klachten zijn natuurlijk heel vervelend, maar eigenlijk is het ons lichaam welke ons laat weten dat het aandacht nodig heeft. Als orthomoleculair therapeut is dit precies waar je naar kijkt.

We kijken net even wat verder en proberen echt tot de kern van een klacht te komen, zodat je niet alleen de symptomen verlicht, maar ook daadwerkelijk je gezondheid verbetert. Door het lichaam op verschillende niveaus te ondersteunen in zowel voeding, beweging, bioritme en ontspanning en het te voorzien van de juiste voedingsstoffen, helpen we het lichaam zelf veel klachten op te lossen.

 

Be your own medicine

We zijn allemaal opgebouwd uit cellen. Deze cellen, of het nou spiercellen of vetcellen zijn, hebben heel wat nodig om goed te kunnen functioneren. Een huis bouwen zonder de juiste materialen en vakmannen is ook een uitdaging. Oftewel, voldoende voedingsstoffen als mineralen, vitaminen en aminozuren zijn heel erg belangrijk. Zorg er voor dat die interne bankrekening niet in het rood komt te staan!

Wanneer er gezondheidsklachten optreden, dan heeft dit vaak voor een groot deel te maken dat de cellen hun niet werk kunnen doen door een tekort aan voedingsstoffen bijvoorbeeld!

Als orthomoleculair therapeut probeer ik echt tot de kern van jouw klacht te komen, zodat je niet alleen de symptomen verlicht, maar ook daadwerkelijk je gezondheid verbetert. Dus geen tijdelijke diëten om af te vallen of een medicijn om je migraines te verlichten. Je leert jezelf echt een nieuwe leefstijl aan waarmee jij grip krijgt op je eigen gezondheid!

 

Orthomoleculaire therapie & wetenschap

Er is inmiddels zo veel onderzoek naar het effect van voedingsstoffen op het lichaam, dat orthomoleculaire therapie nauwelijks nog ‘alternatief’ te noemen is. Aan de basis van de orthomoleculaire geneeskunde ligt dan ook wetenschappelijk onderzoek. Het heeft dus niets met zweverigheid of kwakzalverij te maken.

Een typisch voorbeeld van orthomoleculaire geneeskunde, is het advies om foliumzuur (vitamine B11) te slikken bij een zwangerschaps wens. Dit verkleint het risico op een open schedel of -ruggetje bij het kind.  Zo worden er gelukkig steeds meer inzichten vanuit de orthomoleculaire geneeskunde ingezet binnen de reguliere zorg.

Loop je al een tijdje met een klacht en heb je nog geen oplossing gevonden? Ik help je graag verder met jouw gezondheidspuzzel!