Darmonderzoek

Je bent al meerdere malen naar de huisarts of het ziekenhuis geweest maar er kwam geen duidelijke conclusie uit. Nu ben je naar huis gestuurd met medicatie om de klachten te onderdrukken en met de stempel ‘Prikkelbare Darm Syndroom’ (PDS) of een stempel als ‘Fibromyalgie’.  Er word je verteld dat je er maar mee moet leren leven, alleen wil jij graag de oorzaak weten van je futloosheid, opgeblazen gevoel, obstipatie of pijnlijke spieren en gewrichten.

Darmklachten hebben altijd een oorzaak

Het probleem is dat er in de reguliere zorg vaak niet goed genoeg wordt gezocht naar de klachten van de oorzaak en symptoombestrijding de aandacht krijgt. Als Orthomoleculair therapeut ga ik juist een aantal stappen verder om toch de oorzaak te vinden, door bijvoorbeeld bloed -en ontlastingsonderzoeken. Vaak vind ik hier de ontbrekende puzzelstukken om de oorzaak van jouw klachten te achterhalen.

Mogelijke oorzaken van darmklachten zijn:

✓ Een tekort aan spijsverteringsenzymen

✓ Een tekort aan maagzuur

✓ Een disbalans in de darmflora

✓ Schimmels of parasieten

✓ Allergieën of intoleranties

✓ Hormonale disbalans

✓ Chronische stress

 

Gezonde darmen zijn de basis voor jouw gezondheid

Of je nu een oplossing zoekt voor terugkomende migraines, blaasontstekingen, spastische darmen, huidproblemen of hormonale perikelen; aan de basis van een optimale gezondheid staan de darmen altijd centraal. Dus ook wanneer er geen darmklachten (lijken) te zijn, kan darmonderzoek zeer waardevol zijn en de oorzaak aan het licht brengen.

Niet voor niks is het woord ‘GUT’ in onze naam verwerkt. Alles wat je eet wordt in deze grote fabriek verwerkt en zorgt ervoor dat beschikbare voedingsstoffen worden opgenomen in je lichaam.

Je darmen zijn zóveel meer dan een veredelde voedselfabriek, dat ze ook wel onze tweede hersenen worden genoemd. In ons blog ‘Onze darmen zijn ons tweede brein’ vertellen wij hier meer over.

Net zoals in elke fabriek, wanneer er één onderdeel van de machine stuk is, gaat de hele productie mis. Het onderhouden van de darmen is daarom ontzettend belangrijk voor jouw gezondheid.

Loop je al lange tijd rond met een klacht? Plan dan bij mij een consult in. Wellicht kan ik je verder helpen.

Overige diensten

In mijn praktijk wordt orthomoleculaire therapie in combinatie met leefstijlinterventies ingezet om het zelfgenezend vermogen van het lichaam te ondersteunen.
Aan de hand van de ingevulde intakeformulier en/of onderzoeken stellen we samen een therapieplan op. Hierbij hou ik rekening met jouw doelen, portemonnee, wensen en leefsituatie. We kijken naar wat voor jou haalbaar is.